Biurowce Hines doceniane przez najemców

Hines, międzynarodowa firma działająca na rynku nieruchomości, ma przyjemność poinformować o przedłużeniu dwóch umów z najemcami biurowców Nestlé House oraz Ambassador Office Building, należących do Hines Poland Sustainable Income Fund (HPSIF). Porozumienia z firmami IMCD oraz Yusen Logistics (Polska) obejmują ponad 2 300 mkw. powierzchni biurowej.

„Przedłużenie kolejnych umów dowodzi, że doskonale rozumiemy naszych najemców i wspieramy rozwój ich biznesu. Jesteśmy dumni, że liderzy rynku doceniają doskonałą lokalizację obiektów funduszu HPSIF, najwyższą jakość oferowanej powierzchni biurowej i elastyczne warunki najmu” – komentuje Marta Wiewiórowska-Kudła, Leasing Manager, Hines Polska.

Decyzję o przedłużeniu umowy najmu i dobraniu powierzchni w Nestlé House podjął IMCD Polska, jeden z czołowych dostawców na rynku specjalistycznych produktów chemicznych i dodatków funkcjonalnych do żywności w Polsce. Firma będzie zajmowała ponad 1 600 mkw. powierzchni biurowej w obiekcie. W procesie negocjacji najemca był reprezentowany przez CBRE.

Druga z umów dotyczy powierzchni biurowej wynajmowanej w Ambassador Office Building przez Yusen Logistics (Polska), firmę świadczącą usługi w zakresie międzynarodowej spedycji, logistyki i transportu. Po przedłużeniu umowy oraz powiększeniu zajmowanej powierzchni, firma dysponuje w obiekcie biurem o łącznej powierzchni ponad 700 mkw.