Najemcy pozostają w Ambassador Office Building

Hines, międzynarodowa firma działająca na rynku nieruchomości, przedłużyła umowy najmu z dwoma najemcami Ambassador Office Building, biurowca położonego przy ul. Domaniewskiej 34A, blisko stacji Metra Wilanowska. Porozumienia z Willis Towers Watson oraz Ipsos obejmują blisko 40% powierzchni biurowej w obiekcie. Ambassador należy do funduszu Hines Poland Sustainable Income Fund (HPSIF).

Willis Towers Watson – globalny broker ubezpieczeniowy specjalizujący się w doradztwie, pośrednictwie oraz rozwiązaniach zarządzania ryzykiem i zasobami ludzkimi – zadecydował o przedłużeniu umowy oraz powiększeniu zajmowanej powierzchni biurowej o dodatkowe piętro. W procesie negocjacji najemca był reprezentowany przez firmę doradczą CBRE.

„Ambassador to nowoczesny biurowiec w bardzo dobrej lokalizacji biznesowej, umożliwiającej sprawny dojazd zarówno do centrum miasta, jak i lotniska. Dzięki profesjonalnemu zarządzaniu i indywidualnemu podejściu do najemcy, Ambassador jest miejscem, które stymuluje rozwój firm” – komentuje Cezary Klimont, COO, Willis Towers Watson.

Decyzję o przedłużeniu umowy podjął także Ipsos, jedna z wiodących firm zajmujących się badaniami rynku i opinii publicznej. Ipsos dostarcza wiedzy o rynku, konsumentach i społeczeństwie, wspierając klientów w podejmowaniu decyzji biznesowych, m.in. przy definiowaniu strategii marketingowej, realizacji efektywnych kampanii sprzedażowych czy budowaniu reputacji organizacji.

„Naszym priorytetem jest zapewnienie pracownikom komfortowego środowiska pracy. Ambassador oferuje wysoki standard powierzchni biurowych i szerokie możliwości aranżacyjne. Przestrzeń, którą wynajmujemy, w pełni odpowiada potrzebom naszej firmy” – mówi Maria Brańska, CFO, Ipsos.

„Niezwykle cenimy partnerskie relacje i cieszymy się, że najemcy pozostają w Ambassadorze na długie lata. Przedłużone umowy z Willis Towers Watson oraz Ipsos obejmują ponad 6 000 mkw. powierzchni biurowca. Położenie Ambassadora w otoczeniu, gdzie harmonijnie rozwijają się funkcje biurowe, handlowe i mieszkaniowe, jest dodatkowym atutem dla najemców” – komentuje Łukasz Pawikowski, Dyrektor, Hines Polska.