Nowe umowy i przedłużenia najmu w New City

Hines, międzynarodowa firma działająca na rynku nieruchomości, podpisała kolejne porozumienia związane z najmem powierzchni w New City, biurowcu zlokalizowanym przy ul. Marynarskiej 15 w Warszawie. Jedna z umów dotyczy powiększenia wynajmowanej już przestrzeni biurowej, a za sprawą kolejnej transakcji w budynku pojawił się także nowy najemca. Został nim Lotte Chemical Poland – spółka zależna Lotte Chemical Corporation, globalnej firmy petrochemicznej. Głównym obszarem jej działalności jest produkcja i sprzedaż wyrobów chemicznych znajdujących zastosowanie w codziennym życiu. Biuro firmy w New City będzie zajmowało 221,46 m kw. powierzchni. Umowa najmu została podpisana na okres 5 lat.

Firmą, która zdecydowała się na powiększenie biura w New City oraz przedłużenie dotychczas obowiązującej umowy najmu jest MSC Poland [„MSC”], przedstawiciel MSC Mediterranean Shipping Company, światowego lidera w transporcie kontenerowym. Marka posiada obecnie 480 biur w 155 krajach i zatrudnia ponad 47 000 pracowników. Jeden z polskich oddziałów firmy mieści się w New City od 2013 roku. Dzięki nowemu porozumieniu, MSC obecny będzie na 472 m kw. powierzchni biurowca.

„Ogromną radość i satysfakcję sprawia nam fakt, że oferta biurowca New City niezmiennie znajduje uznanie zarówno wśród wieloletnich najemców budynku, jak i zupełnie nowych firm. Nawiązanie współpracy z Lotte Chemical, oraz rozszerzenie umowy z MSC Poland to nie pierwsze sukcesy, jakimi możemy się pochwalić w tym roku. W niespełna trzy miesiące 2019 roku łącznie udało nam się podpisać aż cztery porozumienia dotyczące New City. Pragnę podziękować wszystkim naszym najemcom, bez których ten wynik nie byłby możliwy”powiedziała Edyta Wołukanis, asset manager, Hines Polska.

O New City

Kompleks biurowy złożony z dwóch najwyższej klasy budynków New City oraz New City 2, o łącznej powierzchni ponad 44 000 m kw., położony jest przy ulicy Marynarskiej 15 w centrum biurowej części Mokotowa – największej dzielnicy biznesowej Warszawy. Kompleks charakteryzuje się doskonałą ekspozycją oraz bezpośrednim sąsiedztwem skrzyżowania łączącego cztery najważniejsze arterie Mokotowa – aleję Wilanowską oraz ulice: Marynarską, Wołoską i Rzymowskiego. New City jako jedyny obiekt w tej części Mokotowa dysponuje wjazdami z trzech stron (od ulicy Marynarskiej, Cybernetyki i Postępu). W sąsiedztwie kompleksu znajdują się liczne przystanki autobusowe i tramwajowe zapewniające szybki i dogodny dojazd ze wszystkich dzielnic miasta.