Nowe umowy i przedłużenia najmu w New City

Hines, międzynarodowa firma działająca na rynku nieruchomości, ma przyjemność poinformować o podpisaniu dwóch nowych umów najmu w kompleksie New City, zlokalizowanym przy ul. Marynarskiej 15 w Warszawie. Łączna powierzchnia biurowa podpisanych porozumień przekracza 1 273 mkw. Dodatkowo, dotychczasowy najemca New City zdecydował się na powiększenie wynajmowanej przestrzeni usługowo-biurowej, która w nowej konfiguracji zajmie blisko 1 400 mkw. Kompleks biurowy New City należy do funduszu Hines Global REIT zarządzanego przez Hines Polska.

Pierwszą z firm, która z końcem kwietnia 2018 roku wprowadzi się do budynku New City jest Valeo Service Eastern Europe Sp. z o.o. – międzynarodowa grupa wyspecjalizowana w projektowaniu, wytwarzaniu oraz sprzedaży części i systemów samochodowych. Firma znajduje się w czołówce największych producentów samochodowych części zamiennych. W New City jej nowe biuro zajmie blisko 1 000 mkw. powierzchni biurowej, na piątym piętrze budynku. Umowa została podpisana na okres siedmiu lat, a w procesie negocjacji Najemcę reprezentowała agencja Colliers.

„Nowoczesna przestrzeń biurowa jaką oferuje budynek New City zapewni naszym pracownikom znacznie lepsze warunki pracy. W związku z dynamicznym rozwojem firmy potrzebowaliśmy elastycznej powierzchni biurowej, która spełni nasze oczekiwania na kilka kolejnych lat” – Simone Terreno, General Manager w Valeo Services Eastern Europe Sp. z o.o.

Drugim najemcą jest Xiaomi H.K. Limited producent i dystrybutor urządzeń elektronicznych, w tym telefonów komórkowych i powiązanych z nimi akcesoriów. Podpisana umowa obejmuje wynajem ok. 300 mkw. powierzchni biurowej na piątym piętrze budynku. Kompleks New City został wybrany przez Najemcę jako miejsce lokalizacji pierwszego biura firmy w Polsce.

„Decydując o lokalizacji pierwszej siedziby spółki w Polsce bardzo dokładnie przeanalizowaliśmy dostępne możliwości. Wybór New City podyktowany był doskonałą ekspozycją budynku, którego lokalizacja zapewni naszym pracownikom rozmaite możliwości dojazdu do pracy” – stwierdził Jason Zhang, EU Sales Manager w Xiaomi H.K. Ltd.

Dodatkowo, decyzję o ekspansji w budynku podjęła Fabryka Okularów Sp. z o.o., której biuro i klinika wzroku znajdują się w kompleksie New City. Łącznie po rozbudowie firma będzie zajmować blisko 1 400 mkw. powierzchni biurowo-usługowej. W procesie negocjacji Fabryka Okularów była reprezentowana przez firmę doradczą Walter Herz.

„Pozyskanie dwóch nowych najemców w dobie bardzo konkurencyjnego rynku powierzchni biurowej pokazuje, że budynek New City pozostaje atrakcyjną lokalizacją dla firm. Wpływ na taki wybór miały z pewnością doskonała ekspozycja kompleksu, bliskość okolicznych przystanków tramwajowych i autobusowych oraz dostęp do parkingu dla gości i najemców. Jakość powierzchni biurowej oraz profesjonalne zarządzanie New City współtworzą przyjazne i komfortowe środowisko pracy, które doceniają firmy wynajmujące przestrzeń w naszym kompleksie” – komentuje Julia Racewicz, Asset Manager, Hines Polska.